RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana obuka za pripadnike Gorskih službi

Tokom vikenda u Brčkom je održana edukacija iz pružanja prve pomoći na nepristupačnom terenu, kao i kako organizovati akciju spašavanja, te kako transportovati unesrećenog. Edukaciju je organizovala Gorska služba spašavanja Federacije BiH, a domaćin je bila Gorska služba spašavanja Brčko distrikta BiH.

Edukaciju je pohađalo pedesetak pripadnika GSS-a iz stanica: Sarajevo, Mostar, Zenica, Visoko, Goražde, Konjic, Srebrenik, Bihać i Brčko distrikt BiH.

Realizaciju edukacije je podržalo Odjeljenje za javnu bezbjednost Vlade Brčko distrikta BiH na čelu sa šefom odjeljenja Edinom Zaimovićem, koji su ustupili i pripremili svoj objekat za adekvatan smještaj.

Pripadnici Odjeljenja za javnu bezbjednost su takođe sve vrijeme bili prisutni edukaciji i bili podrška u svim aktivnostima.

Pomoć ovoj edukaciji takođe su pružili i Crveni krst/križ Brčko distrikta BiH, kao i X centar Brčko.

Nastavak edukacije je za petnaest dana, a edukacija će biti realizovana na Boračkom jezeru kod Konjica, gdje je domaćin Gorska služba spašavanja Mostar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.