RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija oduzela oružje

Dana 02.09.2018. godine oko 21,00 sat, postupajući po ranije zaprimljenoj prijavi, policijski službenici su na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretres kuće i pomoćnih objekata vlasništvo lica sa inicijalima M.Š. rođen 1964. godine, sa područja Brčkog. Prilikom preduzimanja radnji, policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku, 48 komada metaka cal. 7,62 mm i zračnu pušku.

U Policiji Brčko distrikta BiH, nad licem M.Š., izvršena je kriminalistička obrada, nakon čega je lišen slobode. Protiv imenovanog će Policija podnijeti izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Nedozvoljeno držanje, nabavka oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365. stav 1 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

SAOBRAĆAJ:

– U izvještajnom periodu pripadnici Policije izvršili su uviđaj u četiri saobraćajne nezgode. U jednoj saobraćajnoj nezgodi, jedno lice je zadobilo lake tjelesne povrede. U tri saobraćajne nezgode zabilježena je materijalna šteta nastala na vozilima.

– Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset devet vozača i vozila, gdje je kod dvadeset vozača kontrolom utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u petnaest slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilom prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da su vozači upravljali vozilima kojima je istekla važnost registracije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.