RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Biblioteka- Knjižnica Brčko i za vrijeme ljeta radi po ustaljenom načinu

Bibliteka- Knjižnica Brčko Distrikta BiH u ljetnjem periodu, tj. za vrijeme ljetnjih ferija neće mijenjati svoje radno vrijeme, niti praviti pauze u dosadašnjem načinu rada i organizacije posla. Biblioteka inače, radi u svakim radnim danom od 07.30 do 16.00 sati. U ljetnjem periodu, prema statistici, sem čitanja u mjesecu junu smo imali 52 učlanjenja- odrasli i 75 novih učlanjenja u bibliteku- djeca, što je porast u odnosu na maj kad se učlanilo 37 djece i i 60 odraslih čitatelja knjge, kazala nam je Jasna Maglov, direktorica Biblioteke- Knjižnice Brčko Distrikta BiH.
I dalje su najtraženije knjige na dječijem odjelu, a na odjelu na odrasle traže se: Hari Poter, krimi- romani, Ispovijesti Džordžije Nikolsoni druge.
Problem nam i dalje predstavlja kontinuirana nabava knjiga, odnosno tender na godišnjem nivou, ali snabdjevenost bibliteke knjižnim fondom je dobra za sve statuse čitatelja, od djece i stručne literature, pa do penzionera, a značajn dio novih izdanja nabavimo za vrijeme manifestacije „Oktobar- mjesec knjige“, kada organizovano putujemo na Sajam knjige u Beograd, naglasila je Maglov.
Jasna Maglov je još jednom apelovala na nesavjesne čitatelje da vrate knjige pozajmljene od biblioteke i na taj način omoguće i drugim korisnicima bibliotečkog knjižnog fonda, da iste pročitaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.