RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHMagazin

“Šarena parada” za početak Dječije nedjelje u Kantonu Sarajevo

Udruženje porodica djece i osoba s poteškoćama u razvoju ‘Dajte nam šansu’ zvanično je, programom ‘Šarena parada’ u centru grada, otvorilo Dječiju nedjelju u Kantonu Sarajevo.

Direktorica Udruženja ‘Dajte nam šansu’ Ines Kavalec kaže da u programu sudjeluju djeca s poteškoćama u razvoju i tipična djeca, a poruka je da različitosti postoje ali se djeca ne smiju dijeliti po bilo kojem osnovu.

– Svakom djetetu treba dati pravo koje mu i pripada. Prepoznajte različitosti, živite s njima , uvažavajte ih – poručila je.

Program je dio Dječijeg festivala ‘Hajde svijete budi dijete’, nije takmičarskog karaktera, a do 11. oktobra bit će izvedene predstave za djecu i upriličena radionica lutkarstva. Za zatvaranje festivala planirana je dodjela i priznanja u Centru kulture i mladih.

Cilj festivala je da, putem pozorišta za djecu i mlade uvede najmlađe generacije u teatarsku umjetnost s akcentom na pedagošku dimenziju programa promovirajući toleranciju, dijalog,mir,humaniji odnos prema drugarima, obitelji, prirodi….

Pokrovitelj Festivala je Općina Centar, uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta i Općine Stari Grad.

Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.