RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Održna prezentacija Trihineloza i njena prevencija u Poljoprivredno medicinskoj školi

Maturanti veterine Poljoprvredne-medicinske škole Brčko Distrikta danas su  održali prezentaciju na temu „Trihineloza i njena prevencija“. Poslije prezentacije, u dva dijela, održan je i praktični dio-izvođenje trihineloskopije.

Rino Bušatlić, nastavnik veterinarske grupe predmeta u Poljoprivredno medicinskoj školi Brčko Distrikta kazao je da je osnovni cilj prezentacije bio da učenici- maturanti smjera veterinarskih tehničara upoznaju naše učenike, nastavnike, a evo zahvaljujući  medijima, i širu javnost, sa bitnošću preventivnog djelovanja, da ne bi došlo do oboljenja od same trihineloze.

Radi prevencije od trihineloze meso se pregleda metodom digestije i metodom kompresije, koja je zastupljenija u Brčko Distriktu, a učenici su pokazali na praktičan način u holu škole kako se vrši ta metoda.

U pripremi prezentacije „Trihineloza i njena prevencija“ učesvovalo je kompletno odjeljenje budućih veterinarskih tehničara, a jedna od pet prezentanata Ajla Redžić, kazala je da je uspješno prikazana trihineloza i njena prevencija pred menadžmentom škole, nastavnim i učeničkim osobljem. Ona je dodala je ovaj termin dobro odabran jer je pred nama vrijeme svinjokolja, a prema našim inormacija u četiri grada BiH, već je registrovana trihineloza.

Prezentaciji je prisutvovalo preko 100 učenika škole i nastavnog osoblja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.