RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Траје стручно усавршавање брчанских наставника

У организацији Педагошке институције Брчко дистрикта, током прољетног распуста, од понедељка 3. априла траје стручно усавршавање наставника брчанских основних и средњих школа на којима стручњаци из БиХ, окружења, али и Брчко дистрикта држе предавања по плану који је, на приједлог Актива наставника, усвојен почетком школске године.

Ово је за “Радио Брчко” изјавио Слободан Ристић, директор Педагошке институције подсјетивши да се током школске године држе четири циклуса стручног усавршавања и то у јануару, априлу, јуну и августу.

„У понедељак је одржан семинар на тему: Мултимедијална настава и учење за предаваче православне вјеронауке, а у уторак је одржано предавање за психологе и педагоге на тему: Психолошки и физиолошки механизми лагања. У сриједу је одржано предавање за наставнике демократије и људских права, а у петак ће бити одржано предавање за професоре математике“, прецизирао је директор Ристић.

Стручно усавршавање је законска обавеза за све оне који учествују у васпитно-образовном процесу јер, по ријечима директора Ристића, ово вријеме захтијева нове методе учења.

„Будући да имамо недостатак простора тако да семинарима не присуствују сви наставници, обавеза је оних који учествују на стручном усавршавању да колегама у својим школама пренесу усвојене вјештине и знања“, нагласио је Ристић.

Упоређујући  активности на стручном усавршавању наставног особља на нивоу БиХ, директор Ристић је рекао да се у Брчко дистрикту овом процесу посвећује највише пажње.

„Можда Педагошки завод Републике Српске који има стручњаке из различитих области то квалитетније ради од нас, док остали стручном усавршавању посвећују знатно мање пажње од нас“, рекао је Ристић.

Директор Ристић је подсјетио да се у Педагошкој институцији врше анализе ефеката одржаних семинара и да су досадашња искуства веома позитвна.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.