RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

CIK BiH: Većina biračkih mjesta otvorena na vrijeme, zabilježena kašnjenja do 30 minuta

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH) saopćila je da su jutros otvorena biračka mjesta za glasanje na Općim izborima u BiH, te da su sa radom počela i 352 mobilna tima.

“Pojedina biračka mjesta u BiH nisu otvorena tačno u 7 sati. Razlozi su uobičajeni kao i na ranije održanim izborima: nisu na vrijeme izvršene pripreme za otvaranje biračkog mjesta, nedolazak ili kašnjenje članova biračkog odbora i slično”, navode iz CIK-a BiH.

Kašnjenja u otvaranju biračkog mjesta su bila u prosjeku od 15 do 30 minuta.

Odziv birača do 11 sati CIK BiH će saopćiti na pres-konferenciji u 12 sati.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.