RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

Izlaznost do 14 sati u Mjesnim zajednicama Brod, Klanac, B. Cesta i Brezovo polje

U mjesnoj zajednici Brod do 14:00 sati od 1.051 birača koji imaju pravo glasa svoju građansku dužnost je ispunilo 280 glasača. Mjesna zajednica Klanac u tri biračka odbora broji preko 1.800 glasaača koji imaju pravo glasa, a tu dužnost do 14:00 sati je obavilo 567 glasača. Jedan birački odbor kasnio je sa otvaranjem, te su počeli sa radom u 07:20 sati.

U mjesnoj zajednici Bijeljinska cesta do 14:00 sati svoje pravo glasa iskoristilo je 362 glasača, dok pravo glasa ima preko 1.500 birača. U dva biračka odbora u Brezovom polju pravo glasa ima 1.089 glasača, a to demokratsko pravo je iskoristilo 311 birača.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.