RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Izbori 2022

PDP u Brčkom predstavio kanditate za: predsjednika Republike Srpske, Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine i srpskog člana Predsjedništva BiH

Zvanično otvaranje kampanje Partije demokratskog progresa za predstojeće opće izbore u Bosni Hercegovini koji će se održati 2. oktobra započelo je danas u Brčkom u Kulturno-administrativnom centru Patrijarh srpski Pavle SPC u Srpskoj Varoši predstavljanjem kandidata za predsjednika Republike Srpske Jelene Trivić i Branislava Borenovića predsjednika PDP-a i kandidata za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine, izborna jedinica 1. Na skupu je predstavljen i kandidat Srpske demokratske stranke za člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović.

„Ono za što ću se ja zalagati kao novi predsjednik Republike Srpske je pobjeda nad kriminalnom, pobjeda nad korupcijom, uvešćemo neradnu nedelju u onim oblastima u kojima je to moguće na teritoriji cijele Republike Srpske, reformisaćemo zakonodavstvo s ciljem efikasnije zaštite prava radnika”, kazala je Trivić i dodala „da nam oni koji najviše zarađuju ne izrabljuju radnike”. Trivić je najavila i borbu za bolji položaj u društvu penzionera i boračke populacije.

Jelena Trivić

„Brčko je izuzetno značajno za budućnost Republike Srpske jer je ovo spoj istoka i zapada Srpske, ovo je mjesto koje ima svoju tradiciju, svoj značaj, svoju važnost“, kazao je Borenović i naglasio da je današnja poruka da se iz Brčkog kreće u odbranu Republike Srpske.

„Republika Srpska mora da se brani od korupcije, od kriminala, od nepotizma, od nepravde, bahatosti, primitivizma, javašluka, odlaska ljudi, a mi hoćemo da je branimo znanjem, posvećenošću, dobrim projektima, programima, poslom, pravdom i dostojanstvom“, poručio je Borenović.

Kadnidat za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirko Šarović kazao je da su u Brčkom odaslane poruke u smislu da ove političke opcije i njihovi kandidati žele promjene na bolje na način da se završi sa ovom vrstom politike koja je uništila Republiku Srpsku u posljednjih 16-17 godina.

Mirko Šarović

„Vladajuća politika u Republici Srpskoj prerasla je u ekstremizam i ta vrsta politike kreirana od čelnih ljudi u vlasti, odnosno režima, nanijela je mnogo štete Republici Srpskoj i svakako građanima. Trpimo sankcije, u izolaciji smo, crna smo tačka, svijet nas je jednostavno etiketirao kao remetilački faktor svugdje“, još je naglasio Šarović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.