RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKulturaMagazin

Коло српских сестара “Мајка Јевросима” прославило крсну славу

 

Ломљењем славског колача у Храму Успеније Пресвете Богородице у Српској Вароши,  обављеном након вечерње молитве, прослављена је Мала Госпојина – крсна слава Кола српских сестара „Мајка Јевросима“ из Брчког.

Славска молитва обављена је уз саслужење више свештеника Српске православне цркве.Говорећи о значају хуманитарног рада Кола српсslava naslovnaких сестара старјешина Храма Успеније Пресвете Богородице у Српској Вароши прота  Небојша Драшкић се посебно осврнуо на значај хуманитарног и каритативног рада Кола српских сестара.

„Искористио бих ову прилику да поздравим све приложнике  који прилажу   Колу  српских сестара и самим тим помажу онима којима Коло српских сестара помаже у оквиру свога хуманитарног и каритативног рада“истакао је овом приликом прота Небојша Драшкић.

Крсној слави Кола српских сестара поред бројних гостију из Брчког присуствовале су и чланице Кола српских сестара из сусједних општина, те из Пожарнице  у Федерацији БиХ.

slava 1

Славојка Иљић, предсједница Кола српских сестара у Брчком каже да Коло окупља око 30 жена које, иако раде веома тежак посао и сусрећу се са многима којима треба помоћ, труде се  да свима изађу у сусрет и помогну.

Коло Српских сестара „Мајка Јевросима“ у  Брчком обновљено је 1992.године и бави се хуманитарним радом и очувањем традиције српског народа.

„Што се тиче хуманитарног рада ми се трудимо и покушавамо колико год можемо да, једноставно речено, узмемо од оних који имају више да бих дали онима који немају ништа, да помогнемо  онима којима је најтеже, а њих је сваким даном све више“, нагласила је Славојка Иљић.

slava 2

Након молитве и ломљења славског колача   приређен је  ручак у Парохијском дому и дружење са кумовима и гостима.Кумови славе и ове године, били су Перо и Цвија Ристић, који већ више година помажу рад Кола српских сестара из Брчког.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.