RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Полагањем вијенаца на споменик страдалим борцима у Горњем Брезику обиљежен Дан ВРС

У организацији мјесног одбора Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске Горњи Брезик данас је код споменика погинулим борцима и цивилима  из ове мјесне заједнице у дворишту цркве Блажене Марије одржан парастос.

Архијересјски намјесник протојереј ставрофор Драган Ћирковић који је са више свештеника СПЦ-а служио парастос,указао је на жртву коју су страдали припадници ВРС дали за стварање Републике Српске.

spomenik VRS u Gornjem Breziku

Захваљујући се присутнима предсједник мјесног одбора БОРС-а Мићо Перановић рекао је да се сваког 12.маја на Дан Војске Републике Српске у Горњем Брезику одржи парастос  погинулима у протеклим ратовима.

«Сјећамо се и данас бораца који су дали животе, за нашу отаџбину Републику Српску. Нажалост нисмо задовољни односом и бригом према породицама погинулих, ратним војним инвалидима али ни према демобилисаним борцима. Многи још нису ријешили стамбена питања» рекао је Перановић.

Поред родбине и пријатеља помену су присуствовали представници Скупштине и Владе Брчко дистрикта из реда српског народа који су заједно са делегацијом БОРС-а и Удружењима насталим из Отаџбинског рата, те представницима српскиј партија, положили вијенце.

predstavnici BORS-a polazu vijenac

Парастос за пет бораца страдалих у 1.свјетском рату, 30 бораца и 43 цивила, жртава Другог свјетског рата и 8 бораца погинулих у Отаџбинском рату чија су имена уклесана на Споменик, служили су свештеници архијерејског намјесништва Српске православне цркве у Брчком.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.