RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Gradonačelnik Anto Domić otvorio 31. Susrete pozorišta/ kazališta u Brčkom

Regionalne 31. Susrete BH- pozorišta/ kazališta u Brčkom, u četvrtak navečer (20.11.2014.) u Domu kulture pred oko 700 prisutnih prigodnim riječima je otvorio gradonačelnik Brčko Distrikta BiH dr. Anto Domić.

Želim ovu prigodu da iskoristim i da uputim iskrene čestitke i zahvalnost članovima zakonodavne i izvršne vlasti Brčko Distrikta, svim predstavnicima institucija ovdje, vama gledateljima u dvorani Doma kulture, medijima koji zaista na korektan način izvještavaju o ovom najvećem festivalu kazališta u Regionu, ali ponajprije akterima Sureta: glumcima, redateljima, scenaristima, dramaturzima, kostimografima, muzičkim urednicima i svima onima bez kojih kazališna predstava ne bi bila moguća. Vlada je na vrijeme obezbijedila finasijska sredstva za ove 31. Surete BH- pozorišta u Brčkom, ove godine je i jubilej 40. godina trajanja Susreta u našem gradu, ako izuzmemo 10 godina zastoja zbog ratnih dešavanja, kazao je gradonačelnik Domić. Mislim da će nam svima u ovim teškim vremenima dobro doći opuštanje i pozotivna atmosfera i ambijent koji uvijek prati igranje dobrih predstava na festivalu u Brčkom, kazao je Domić i proglasio Regionalne 31. Susrete BH- pozorišta/ kazališta u Brčkom, otvorenim.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.