RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Izložbama Jusufa Muharemovića i Bedemi Bosne nastavljeni Dani bošnjačke kulture u Brčkom

Dvanaestom samostalnom izložbom slika Jusufa Muharemovića Juska, našeg sugrađanina koji je godinama unatrag jedno od najplodnijih, ali i najtraženijih likovnih imena u Brčkom i izložbom pod nazivom “Bedemi Bosne – Bosna i Hercegovina kroz vjekove “, sinoć u DTV Partizan nastavljena je 5. Međunarodna kulturna manifestacija ” Dani Bošnjačke kulture Brčko 2015”. Rekao je za Radio Brčko Mirhad Golić, predsjednik BKZ Ihlas Brčko.

Muharemović iza sebe ima prepoznatljiv likovni rukopis, a i na ovoj izložbi njegove preokupacije su ljudi izbačeni iz svog uobičajenog stereotipnog ambijenta, puževi i urbani dijelovi Brčkog i Save koji odišu atmosferom i osebujnom ambijentalnošću koju slikar Muharemović suptilno pretvara u umjetničko djelo, naznačio je Golić.

 

Prilikom otvorenja izložbe Mirhad Golić, predsjednik IHLAS Brčko se zahvalio uredniku magazina napredne bošnjačke misli” Divan” Almiru Mehonjiću na ustupljenom materijalu koji je korišten u sklopu izložbe “Bedemi Bosne – Bosna i Hercegovina kroz vijekove. Do kraja manifestacije se će održati Smotra KUD-ova Brčko Distrikta i Večer sevdaha, naznačio je još Mirhad Golić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.