RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Magoda: Povećanje budžeta za Omladinski Film Festival jača položaj Sarajeva u filmskoj industriji

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktor Omladinskog Film Festivala Kenan Musić potpisali su ugovor o finansiranju ovogodišnjeg izdanja Festivala, saopćila je Služba za protokol i press Kantona Sarajevo.

– Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo sa zadovoljstvom je i ove godine podržalo Omladinski Film Festival, koji se svojim kvalitetnim filmskim i zabavnim programom ponovo pozicionirao kao jedinstven i nezaobilazan kulturni, turistički i filmski događaj u Kantonu Sarajevo. Festival je inspiracija mladima da se upuste u filmsku umjetnost i prilika da se osvijetle teme koje često ostaju zapostavljene. S dolaskom brojnih gostiju, učesnika i posjetitelja, Sarajevo će se dodatno afirmisati kao centar festivalskih dešavanja. Ovo će zasigurno biti nezaboravno filmsko iskustvo za sve nas, stoga uživajmo u bogatom programu ovogodišnjeg OFF-a – poručio je ministar Magoda.

Magoda je kako se navodi u saopštenju prošle godine odobrio povećanje budžeta za OFF, prvi put nakon tri godine, što je podstaknuto uspjesima i rezultatima Festivala kako na domaćem, tako i na internacionalnom nivou.

Šesnaesto izdanje Omladinskog film festivala počinje u petak, 19. jula, a otvorit će ga palestinski film „An Orange from Jaffa“, redatelja Mohhameda Almughannija. Festival će prikazati više od 65 filmova na 4 kino lokacije – Pozorištu mladih, na Trgu kod Ekonomije, kod Zemaljskog muzeja BiH i Dječijoj kući Novo Sarajevo.

Tradicionalno, uz OFF, održava se i muzički festival OFF Buzz koji ove godine počinje koncertom otvaranja u ulici Zelenih Beretki, gdje nastupa DJ Phillip X. Tokom osam dana Festivala bit će organizirani muzički programi. OFF Buzz program će zatvoriti koncert Darka Rundeka na Vilsonovom šetalištu 26. jula, saopšteno je.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.