RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Nedostajući kadar pred početak školske godine i u Osnovnoj muzičkoj školi Brčko

Kao i većina brčanskih osnovnih i srednjih škola, i Osnovna muzička škola Brčko Distrikta školsku godinu će započeti bez dijela nastavnog kadra.

Škola ima pet odsjeka: harmonika, gitara, flauta, klavir i solo pjevanje i broji oko 150 đaka.

U školi imamo potrebu za 12 izvođača nastave, trenutno raspolažemo sa devet profesora, a nedostaju profesori harmonike i gitare koje ćemo pokušati angažovati putem ugovora o djelu, dok za profesora klavira imamo potrebu, ali to u budžetu nije predviđeno kao stavka, kazao nam je Fikret Piskavica, direktor Osnovne muzičke škole Brčko Distrikta.

muzicka skola u Brcko distriktu

Školska godina će početi kako zakon i predviđa prvog ponedjeljka u mjesecu, dakle semog septembra i ja sam ubijeđen da će se rješenje za ove probleme iznaći, naznačio je Piskavica.

Na novinarsko pitanje da prokomentariše pismo koje je uputila grupa roditelja nezadovoljnih činjenicom da njihova djeca ne mogu pohađati ovu školu, Fikret Piskavica je kazao da je to pismo upućeno prema Odjelu za obrazovanje Vlade Brčko Distrita.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.