RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige u Brčkom

Obilježavanje Međunarodnog dana dječije knjige u Brčkom organizovano je danas od strane Biblioteke- Knjižnice Brčko Distrikta.

U Gradskoj biblioteci upriličeno je druženje sa učenicima osnovnih škola koji su čitali svoje i poetske i prozne radove poznatih domaćih i stranih autora književnih djela za djecu. Posjetioci su uživali uz fragmente djela: Knjiga u groznom Gaši, Caca i Faca, Čarobna kućica na drvetu, Sara i zaboravljeni trg, Zauvari i druge.

Učešće u programu uzele su i uposlenice biblioteke Lejla Hogić i Elmira Suljević.

Moderator ovog druženja kojim se promoviše literatura za djecu u Brčkom Jasna Maglov, direktorica brčanske Biblioteke, je kazala da se biblioteka i na ovaj način uklopila u generalnu bibliotečku djelatnost, a  to je nabava i iznajmljivanje knjiga, te podizanje interesa za knjigom kod svih uzrasta čitalačke publike.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.