RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Počela 12. Međunarodna likovna kolonija „Savski Cvijet“ u Brčkom

U sklopu vladine manifestacije „Brčansko Ljeto- Savski Cvijet 2015“ čiji je izvršni organizator Pododjel za sport kulturu i turizam, u utorak 11.08. sa radom je započela 12. Međunarodna likovna kolonija „Savski Cvijet“ koja se održava na nekoliko lokacija u Brčkom.

 

U radu 12. Međunarodne likovne kolonije „Savski Cvijet“ učešće je uzelo 14 slikara iz Bosne i Hercegovine i zemalja u okruženju, kao i članova LIKUM Brčko, kazao nam je Jusuf Muharemović Jusko, predsjednik LIKUM-a Brčko, koji je i organizator kolonije .

U dvorištu Likum-a zatekli smo nekoliko slikara pored svojih štafelaja: Hiba Alajbegović Mustafić (Sarajevo), Rade Babić (Banja Luka), Dalibor Stanišić (Modriča) i Jelena Lemez (Bosanski Šamac“, i svi su redom pohvalili odličnu organizaciju kolonije, dobre uslove za rad i ambijent pogodan za stvaranje.

Teme za slikare nisu naznačene, nismo htjeli uticali na njihove umjetničke slobode , a jedino su slike, na neki način, prilagođene kontekstu, kod aktivnosti „Obojimo zdravlje“ prilikom darivanja slika Bolnici Brčko, napomenuo je Muharemović

Međunarodna likovna kolonija Savski Cvijet 2015 u našem gradu će trajati narednih sedam dana.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.