RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Почела нова школска година

У свим основним и средњим школама на подручју дистрикта Брчко јутрос је почела нова школска година. У школске клупе  сјело  је око 6.200 основаца и око 3.600 средњошколаца који наставу похађају у 15 основних и четири средње школе.  По први пута у школским клупама  нашло се  719 првачића што је мање него претходне године.

1 osnovnaУ  прве разреде средњих школа  у Брчком уписано је  882  од планираних 968 ученика,  односно остало је упражњених 86 планираних  мјеста углавном у разредима струковних занимања.

Школе је јутрос обиша Нико Стопарић, шеф Одјељења за образовање у Влади дистрикта који каже да је настава у свим школама започела без већих потешкића према раније утврђеном плану и програму. Према његовим ријечима сви основци у дистрикту имају бесплатне уџбенике и превоз до школе, а неки првачићи су ове године добили и бесплатне школске торбе.

Стопарић каже да се недостатак наставника  у школама надокнађује прерасподјелом посла постојећим наставним кадром до запошљавања нових радника.Он каже да ће до краја септембра бити расписан конкурс за пријем недостајућег наставног кадра како би и овај постојећи проблем био превазиђен.

gimnazija 2За  већу безбиједност ученика у школама побринула са и Полиција дистрикта која је поред школа поставила банере којим упозорава возаче на опрезну вожњу, а у школама се налазе  школски полицајци.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.