RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promocija drame Žarka Milenića „To je propast tvoja“ u Domu kulture Brčko

Manifestacija „U susret proljeću“ nastavljena je sinoć u Domu kulture Brčko promocijom drame Žarka Milenića „To je propast tvoja“ koju je objavio UG „Esseg“ iz Hrvatske.

Govoreći o knjizi „To je propast tvoja“ izdavač i urednik izdanja Ilija Matić, je kazao da je Žarko Milenić svestrano književno ime sa golemim opusom i da su svakako vrijedne pažnje njegove napisane drame od kojih se neke doživjele i scenske izvedbe. Žarko Milenić je dugo godina boravio u Osijeku i Rijeci, iza sebe je ostavio veliki i dobar književni trag u Hrvatskoj i ja sam na ovaj način želio da skrenem pozornost na njegove drame jer mi je namjera objaviti šestoknjižje Milenićevih drama, kazao je Matić.

Žarko Mičenić je kazao da je u cijelom regionu kriza i loš odnos prema piscu i knjizi, a to je pogovotovo vidljivo u odnosu spram domaćih pisaca dramskih tekstova i dodao da je sem radio- izvođenja drama „To je propast tvoja“ zahvaljujući Preporodu Brčko i rediteljici Rubini Sarajlić, ova drama koja je u suštini komedija, imala jako dobar odjek kod publike.

Večeras je na programu promocija regionalnog časopisa RIJEČ izdavača Književnog kluba Brčko Distrikt koja počinje u 18. 00 u Domu kulture.

Koncert glazbene skupine „Opća opasnost“ počinje u 21.00 sati u SRC Blatuša, a ulaz je besplatan.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.