RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promocija odlične zbirke pjesama „Na izvoru tišine“ Ranke Grbić u Brčkom

Manifestacija „U susret proljeću 2015“ nastavljena je sinoć u Foajeu Doma kulture Brčko promocijom odlične zbirka pjesama Ranke Grbić „Na izvoru tišine“ u izdanju Književnog kluba Brčko Distrikt. Knjigu su predstavili autorica Ranka Grbić i recenzent i moderator Mirjana Đapo.

Inspiraciju tražim u svemu, u životu, u okruženju, u dragim ljudima, u svojoj djeci, prijateljima, inače pišem od ranog djetinjstva i sad sam se odlučila za objavljivanje ove druge po redu moje knjige poezije, kazala je pjesnikinja Grbić. U odlično i ujednačeno ispisanoj zbirci poezije Ranke Grbić izdvajaju se pjesme: Aleksandru, Svako može napisati pjesmu, Bijele noći, Misao, Pjesmi i druge.

Ja sam imala tu sreću da te neke njene prvence imam u rukama kad sam lektorisala njenu prvu knjigu i tad sam vidjela da je to jedna sehara kojoj nema dna, da je Ranka toliko puna duhovnosti i bila sam oduševljena, dala sam joj podršku i sad imamo te pjesme sa skoro savršenom formom, primijetila je recenzent knjige „Na izvoru duše“ Mirjana Đapo.

Pjesnikinja Ranka Grbić rođena je u Sarajevu, živi i radi u Brčkom, po zanimanju je medicinska sestra, član je Književnog kluba Brčko Distrikt i Književnog kluba „Miloš Crnjanski“ Bijeljina. Prvu zbirku poezije „Igra leptira“ objavila je 2011. godine, a pjesme su joj objavljivane u nekoliko zajedničkih zbirki.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.