RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Promovisan roman “Ada, nekad i sad” Brčanke Zijade Osmić – Geza

Pred višebrojnom brčanskom publikom sinoć je, u Domu Islahijeta, upriličena promocija romana “Ada, nekad i sad”, naše sugrađanke Zijade Osmić – Geza koja dugo godina živi na relaciji Italija – Kina.

Riječ je o biografiji autorke koja je, još kao mala, htjela da upozna svijet i ta želja joj se ostvarila. Roman je, kaže, pisala za sebe kako bi mogla, ako doživi duboku starost, na jednom mjestu da nađe spise o svom životu i podsjeti se na sva događanja počev od djetinjstva, škole, prvih ljubavi, rata, gubitka najmilijih, ljubavnih nevolja, gubitka djeteta, pa do pronalaska najvećeg životnog pratioca.

Osvrćući se na sva dešavanja iz prošlosti, Zijada iz svega izlazi kao pobjednica sa stavom da poslije pada nikada ne treba zastati, nego se podići i nastaviti.

Zaključila je, na kraju promocije, da je jedina i najveća vrijednost u životu i svim mjestima na planeti zemlji, ljudska dobrota koje se niko nikada ne treba odreći.

Brčanka Zijada Osmić – Geza je, svim posjetiocima promocije, poklonila svoju knjigu sa posvetom.

Publika

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.