RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Republičko takmičenje iz Pravoslavne vjeronauke u Brčkom

Republičko takmičenje iz Pravoslavne vjeronauke održani je danas u Brčkom u Prvoj OŠ, područna škola Ilićka. Na takmičenju je učešće uzelo 26 učenika iz Republike Srpske i Brčko Distrikta.

Tim povodom mr. Slavoljub Lukić, inspektor- prosvjetni savjetnik za vjeronauku u Republičkom pedagoškom zavodu Banja Luka je za Radio Brčko kazao:

„Peti put imamo takmičenje iz vejronauke koje se organizuje na nivou Republike Srpske, ali smo uvrsili kao jedini predmet i takmičenje učenika iz Brčko Distrikta sa učenicima iz Republike Srpske koji imaju ravnopravan status“. Tako smo izabrali i ove godine Brčko Distrikt iz jednog jedinstvenog razloga da Brčko Distrikt bude karika i spona između istoka i zapada Republike Srpske a ne nešto što nas dijeli i razdjeljuje, kazao je Lukić.

U ime domaćina medijima se obratio đakon Dragan Popović koji je naznačio da je vjeronauka prvi predmet iz Distrikta Brčko koji se plasira i ide dalje na državno takmičenje i evo izabrali smo da baš Brčko Distrikt bude na ovom petom takmičenju domaćin da pokažemo da i drugi predmeti bi trebalo da se uključuju isto ovako.

Svim učesnicima na takmičenju uručene su prigodne diplome i nagrade.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.