RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Сајам књига у Источном Сарајеву

Фото: БХРТ

Сајам књига који организује Матична библиотека Источно Сарајево биће одржан наредне седмице на Тргу Републике Србије у Источном Новом Сарајеву.

Сајам ће трајати од 12. до 15. августа, а организован је у оквиру манифестације “љето у Источном Новом Сарајеву”, чији је покровитељ општина Источно Ново Сарајево.

Излагачи ће бити издавачи и књижари из Републике Српске, као библиотеке које се баве издавачком дјелатношћу, док су планирани и књижевни сусрети и промоције, наводи се у саопштењу ове културне установе.

Сајам књига биће свечано отворен 12. августа у 19.00 часова на Тргу Србије бесједом пјесника Ђорђа Сладоја “Под дигиталном опсадом”, након чега ће Сладоје одржати пјесничко вече.

Другог дана Сајма, 13. августа, на Тргу Србије биће одржана промоција “Екс-Ју рок енциклопедије 1960-2023”, коју је приредио Петар Јањатовић, те предавање Дарка Ковачевића “Умјетност приповиједања: сјећање на Пола Остера”.

Трећег дана Сајма, 14. августа, биће промивисана књига “Жалосна радост” Јоване Лазовић, а након тога и књига “Заборављена Милица Мирон” приређивача Маријане Петронић.

Првог и четвртог дан Сајма књига “Завод за уџбенике и наставна средства” организоваће програм за најмлађе “Шарене совице”.

Програм ће бити одржаван од 18.30 часова.

У случају кише, књижевне вечери и промоције биће одржане у интернет читаоници Матичне библиотеке Источно Сарајево, напомињу из Библиотеке.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.