RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Sekcija starih zanata ULJUB Brčko izlaže u centru grada

Sekcija starih zanata i kućnih radinosti koja djeluje pri Udruženju ljubitelja umjetnosti Brčko (ULJUB) od danas izlaže svoje originalne rukotvorine u centru Brčkog na Tragu mladih.

Nakon nekoliko uspješnih izložbi naše Sekcije starih zanata i kućne radinosti u Brčkom, te dvije izložbe u Srbiji, ova zaista kvalitetna i vrijedna ženska sekcija pri ULJUB Brčko javnosti ima uvijek nešto novo ponuditi, izjavio je za Radio Brčko Mladen Filipović, predsjednik UO Uljub Brčko.Izložba u Brčkom ostaje otvorena narednih 15 dana i ima prodajni karakter.

Pri ULJUB Brčko ujedno teku i pripreme za održavanje Druge međunarodne likovne kolonije Dunav- Sava- Drina, napomeuo je predsjednik Filipović i dodao da se i ove godine očekuje dolazak 10-ak slikara iz BiH, Hrvatske i Srbije koji će nakon završetka kolonije u fundusu Galerije Uljub ostaviti po nekoliko svojih djela.

Kad je u pitanju finasiranje Uljub-a u ovoj godini Mladen Filipović je kazao da je zbog smrtnog slučaja člana UO i osobe koja je vodila knjigovodstvene račune, došlo do kašnjenja od nekoliko dana u predaji aplikacije, ali i izrazio nadu da će uz pomoć Vlade i Skupštine Brčko Distrikta i sponzora Uljub i ove godine realizovati svoj usvojeni plan rada.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.