RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

У Библиотеци има довољно књига за лектиру

Брчанска Библиотека располаже  са довољним бројем књига за лектиру које ће бити неопходне  ученицима  основних и средњих школа, изјавила је данас Јасна Маглов, директор Градске библиотеке.

Према њеним ријечима понекад, у току школске године, представља проблем то што ученици дуже задрже књигу него што је то предвиђено или што  захтијевају од ученика да на часу имају лектире

„ То понекад отежава ситуацију  ученицима и родитељима, али то смо ријешили на  начин да у читаоници имамо комплетне лектире или   копирамо лектире“, рекла је Маглов.

Она каже да се сваке године при набавци књига обнавља литература за лектиру зависно од тога којих књига недостаје.Износ средстава намијењених куповини књига из године у годину се  мијења, стим што је новца за ове намјене  све мање.

„Поред белетристике у библиотеци се налазе књиге из свих научиних области, те  књижни фонд који се не износи него се користи у читаоници јер се ради о уникатима “, појаснила је Маглов.

На питање колико се књига данас тражи у односу на раније Јасна Маглов каже да  постоји круг људи који воле књигу односно заљубљеника у књигу.

„Можда мање него претходних година, али се чита и прати  актуелна и награђена литература са ових простора и у свијету. Књига ће увијек имати своје мјесто и своје читаоце“, нагласила је  Маглов.

Брчанска Библиотека располаже са књижним фондом од 120 хиљада књига.У  Библиотеци је тренутно учлањено око  1600 читалаца на одјељењу за дјецу, а исто толико и на  одјељењу за одрасле.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.