RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Ugovoru GKM-a Vitez nagrada za najbolju predstavu 12. komedija festa u Bjelovaru

Na 12. komedija festu u Bjelovaru Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez osvojilo je s predstavom “Ugovor” tri nagrade, među kojima i onu najznačajniju, za najbolju predstavu po izboru publike.

Na 12. komedija festu, koji je završen u nedjelju, nastupila su kazališta iz Zagreba, Svetog Ivana Zeline, Retkovaca, Županje, Nedelišća, Hercegovca, Metkovića i Viteza. Publika je kao i svake godine birala najbolju predstavu, a ovoga puta je to bila predstava “Ugovor” GKM-a Vitez s iznimno visokom ocjenom, 4,89. I ostale predstave su dobile prilično visoke ocjene, što dovoljno govori o izvrsnoj konkurenciji i kvalitetu predstava, priopćeno je iz GKM-a  Vitez.

Član GKM-a Vitez Emin Šahdan dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu, a Iva Šakić je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu na 12. Komedija festu u Bjelovaru.

Predstava “Ugovor” i GKM Vitez tako su upotpunili bogatu kolekciju nagrada koje je ova predstava ranije osvajala, kako u BiH, tako i zemljama okruženja.

“Prije svega želim zahvaliti i čestitati ekipi iz Bjelovarskog kazališta i njihovoj voditeljici Maji, koji su uložili velik napor i vrhunski organizirali još jedan Komedija fest. Prekrasno je vidjeti ispunjenu dvoranu doma kulture u Bjelovaru na svakoj predstavi, ali i sve sjajne predstave koje su ove godine bile u konkurenciji, tako da čestitam našim dragim prijateljima iz ostalih kazališnih skupina na iznimnim predstavama. Hvala i publici u Bjelovaru, koja već drugu godinu u nizu daje najveću ocjenu našim predstavama, a na koncu posebne čestitka ansamblu predstave ‘Ugovor’ na jednoj divnoj energiji i razigranosti, ali i svim članovima naše kazališne obitelji. U ovoj predstavi glume mladi glumci, koji još uvijek pohađaju osnovnu i srednju školu, što je svakako zaslog naše sjajne budućnosti”, poručio je iz Bjelovara voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević.

Predstavu “Ugovor” režirao je i tekst adaptirao Marko Mirković. U predstavi igraju: Emin Šahdan, Leo Lukić, Ivan Žuljević, Iva Šakić, Hanka Salkić i Pavla Plavčić. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Gradsko kazalište mladih Vitez tijekom ove godine osvojilo je brojne festivalske nagrade, a vrijedi istaknuti kako su sa čak četiri različite predstave u ovoj godini osvajali nagrade za najbolju predstavu ne festivalima u BiH i zemljama okruženja. Proteklog vikenda predstava “Pidžama za šestero” proglašena je najboljom predstavom 2. ZAmKa festa u Svetom Ivanu Zelini, navodi se u priopćenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.