RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Uskoro nova izložba slika u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikt

Prije par dana u Umjetničkoj galeriji Brčko Distrikt zvanično je zatvorena izložba slika Admire Bradarić iz Maglaja, a ovih dana teku pripreme za otvaranje nove izložbe, najvjerovatnije slikara iz Bosne i Hercegovine.

„Mogla bih se pohvaliti da je izložba bila prilično posjećena naročito što je bio kraj školske godine tako da su nastavnici i profesori imali vremena da dovedu i učenike. Tako je veliki broj naših sugrađana imao prilike pogledati ovu izložbu“, kazala nam je Marina Trogrlić, kustosica Umjetničke galerije Brčko Distrikt i dodala da su u tijeku pripreme i dogovori za organiziranje nove izložbe.

Napomenula bih još da je trenutno odogođena izložba fotografija „Zagrebačka džamija“ Zorana Filipovića iz Zagreba, inače našeg sugrađanina koji radi umjetničku fotografiju, poznati je novinar i trebala je izložba biti ranije u Zagrebu, dodala je Trogrlić i pojasnila da je zbog njegove samostalne izložbe u Maroku koju je otvorio marokanski kralj izložba u Brčkom odogođena za naredni period.

 

Kad je pitanju otvorenje prostora nove galerije u strogom centru Brčkog Marina Trogrlić je kazala je u rujnu obljetnica 40 godina od otvaranja Umjetničke galerije u Brčkom, tako da se samo otvorenje nove galerije očekuje do kraja godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.