RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKultura

Večeras počinje Četvrta revija ruskog filma u Brčkom

Četvrta revija ruskog filma, na čijem su repertoaru tri filma ruske i jedan sovjetske produkcije, počinje večeras u Domu kulture Brčko.

Reviju otvara film “Romanovi, ruska porodica”, koji u Domu kulture počinje u 19.30 sati, u utorak je na programu film “Mi smo iz budućnosti” u 18.00, a takođe u utorak u 20.00 sati biće prikazan film “Zvezda”. Filmsku reviju u Brčkom zatvara film “Ironija sudbine” koji je na programu 21. oktobra s početkom u 18.00 sati.

Cilj nam da revijom ruskog filma promovišemo filmsku kulturu i ruski film u Brčkom, a drago bi nam bilo da se u Brčkom organizju i filmovi drugih produkcija, kazao je za Radio Brčko protođakon Dragan Popović, koordinator Svetosvake omladinske zajednice (SOZ)Brčko.
Organizatori manifestacije su filmski radnik Željko Stojanović i Svetosavska omladinska zajednica u Brčkom.
Sve četiri godine prikazivanja ruskih filmova u Brčkom podršku projektu pruža Ambasada Ruske Federacije u BiH, čiji će predstavnici i ovaj put svečano otvoriti manifestaciju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.