RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoDobre vijestiKulturaMagazin

Викенд уз кино на отвореном

Брчаци ће током наредног викенда деветог и 10. јула имати прилику да посјете кино на отвореном које по први пута у Брчком организује Омладински центар „Вермонт“ као локални партнер   Обала Арт центра као носиоца  пројекта  „Операција кино“.

„ Двије вечерње филмске пројекције које укључују два играна филма биће уприличене у термину од 21 час   на Тргу правде у Брчком. Ријеч је о филмовима – „Трагови сандаловине“ који ће бити приказан у суботу и „Бруклин“ чије приказивање је заказано за недељу “, каже  Рада Мајсторовић, координатор пројекта у „Вермонту“.

Она наглашава да ће  у случају невремена пројекција бити помјерена у затворени простор Кино салу Омладинског центра.

Улаз на пројекцију је бесплатан.

Рада Мајсторовић напомиње да је   операција кино  филмско-образовни програм на путу, који иде у сусрет својој публици, промовишући најновија европска и свјетска остварења, те доноси дио програма и атмосфере Сарајево филм фестивала широм Босне и Херцеговине током љетног дијела године.

Према њеним ријечима овај пројекат доприноси побољшању и развоју нове генерације талената , са јасним фокусом на публику, њихово образовање и боље разумијевање филма.

Операција кино уз подршку Амбасаде Краљевине Норвешке у Сарајеву младима из цијеле БиХ нуди прилику активнијег укључивања у организацију и реализацију пројекта.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.