RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Završetak kulturnog dijela manifestacije obilježavanja 16. godišnjice Brčko Distrikta BiH

Manifestacija obilježavanja 16. godišnjice Brčko Distrikta BiH obilovala je nizom od preko 50 različitih sadržaja političkog, kulturnog, muzičkog i sportskog sadržaja.

U svome kulturnom dijelu Dani Distrikta završavaju večerašnjom izložbom slika sa 7. likovnih susreta LIS- Talija Brčko pod nazivom „Paleta“, kazala je Jelena Nikić, glasnogovornica Vlade Brčko Distrikta, koja je bila pokrovitelj manifestacije.

Ni ove godine nije manjkalo kulturnih sadržaja u okviru manifestacije, tako da se sa radošću možemo prisjetiti poklona našim sugrađanima i damama za 8. ožujak, koncert grupe Hari Mata Hari u kojem je uživao beliki broj ljudi, zatim smotra brčaskih KUD- ova na Trgu pravde koja je izazvala veliko zanimanje naših sugrađana i okupila preko 20 kulturno- umjetničkih društava iz reda sva tri naroda u Brčko Distriktu koji su pokazali sve svoje kulturno- tradicijske vrijednosti i evo upravo na takav način se i obilježava rođendan Brčko Distrikta, kazala je Nikić.

Veliki interes naših sugrađana još su privukli Izložba fotografije Fadila Redžića, nastupi muzičkih klapa „Teha“ i „Burin“ iz Cresa, festival osnovaca „Dječija mašta može svašta“ i Smotra folklora „Brčaci svome Distriktu“, naznačila je još Jelena Nikić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.