Potrebni sastojci
500 gr faširanog mesa
400 gr krompira
3 glavice luka
2 čehna bijelog luka
2 kašike brašna
1 jaje
250 ml vrhnja za kuhanje s ukusom bešamela
rendani sir po želji
Način pripreme:
Luk sitno nasjeckati, krompir naribati i sve pomiješati sa mljevenim mesom.
Dodati umućeno jaje u smjesu, brašno, so, biber i začine po želji.
Dobro izmiješati dok se masa ne sjedini.
Oblikovati šnicle kao male pljeskavice i pržiti ih u vrelom ulju dok ne porumene sa obje strane.
Složiti šnicle u tepsiju i preliti ih vrhnjem s ukusom bešamel sosa.
Pokriti folijom i peći 30-ak minuta na 220 stepeni, zatim skinuti foliju ,posuti rendanim sirom i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.
Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na
USLOVI KORIŠTENJA.