RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Bivši selektor Zmajeva Dušan Bajević dobio veliko priznanje, na govoru ga savladale emocije

Dušan Bajević se rasplakao na dodjeli nagrada Gazzetta 2022 bwin gdje je nagrađen za njegov doprinos grčkom nogometu.

Tokom govora bivšeg selektora Zmajeva su savladale emocije, na trenutak je i zaplakao.

“Veoma je teško poslije toliko godina udovoljiti svima. Volim Grčku, puno mi je pomogla evo već 35 godina. Preživio sam rat zajedno sa svojom porodicom i to se ne zaboravlja. U poslovnom smislu smo postigli velike rezultate. Hvala puno “Gazzetti”. Uzbudljivo je dobiti priznanje za moj rad”, poručio je Bajević tokom svog govora.

Podsjetimo, Dušan Bajević je igračku karijeru započeo u omladincima mostarskog Veleža, za koji je odigrao ukupno 550 utakmica i postigao isto toliko golova. Poslije je igrao i za grčki AEK.

Za jugoslovensku reprezentaciju nastupio 37 puta i postigao 29 golova. Svoj prvi put nastup upisao je 1970. godine u Sarajevu na utakmici s Austrijom (1:1), a posljednji put 1977. u Zagrebu protiv Rumunije (0:2).

Za najboljeg nogometaša Jugoslavije proglašen 1972., kada je bio i najbolji sportista BiH.

Nakon završetka igračke karijere uspješno je trenirao vodeće grčke klubove a sa Olympiakosom nastupio u četvrtfinalu Lige prvaka 1999. godine.

Izvor: Radio Sarajevo

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.