RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Boston osvojio rekordnu 18. NBA titulu

Foto: FENA

Jayson Tatum je postigao 31 poen dok su Boston Celticsi dominirali nad Dallas Mavericksima sa 106-88 i osvojili rekordnu 18. titulu prvaka NBA lige.

Ponižen od Dallasa u četvrtoj utakmici u petak sa 38 poena, Boston je zalupio vrata bilo kakvom šansom za uzvrat Mavericksa i zapečatio pobjedu u seriji od 4-1 u naelektrisanom TD Gardenu.

Tatum je predvodio vrhunsku izvedbu na oba kraja parketa dok se Boston odmakao od svog najvećeg rivala Los Angeles Lakersa i ostao sam na čelu sa 18 NBA titula.

Ova pobjeda uslijedila je 16 godina nakon posljednje pobjede Bostona u finalu NBA lige – nad Lakersima – 2008. godine.

“O, moj Bože. To je nadrealan osjećaj. Uspjeli smo”, uzviknuo je razdragani Tatum nakon trijumfa.

“Uspjeli smo – o, moj Bože, uspjeli smo! Ovo je nevjerovatan osjećaj. Ostao sam bez riječi. Žao mi je”, kazao je.

Jaylen Brown, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finala, pružio je Tatumu podršku sa 21 poenom, dok je Jrue Holiday dodao 15, a Derrick White 14.

“Bio je to pun timski napor”, rekao je Brown, koji je u prosjeku postizao 20,8 poena, 5,4 skokova i 5,0 asistencija u pet finalnih utakmica

Poraz je označio mizeran kraj finala za dvojac iz Dallasa Luku Dončića i Kyriea Irvinga, koji je predvodio pete nosioce Zapadne konferencije na nevjerovatnom putu ‘ubijanja divova’ do finala NBA lige.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.