RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Brčko: Anis Ćosović i Nedeljko Ilić pobjednici tradicionalnog jesenjeg turnira veterana u tenisu

Foto: Vladimir Matijević

Na teniskim terenima Prohema Brčko sinoć je završen tradicionalni jesenji turnir veterana u tenisu. Ovaj turnir koji vlastitim sredstvima organizuje Udruženje teniskih veterana Brčko distrikta okupio je 20 učesnika podijeljenih po kvalitetu u dvije grupe. Teniski veterani, među njima i gosti i Republike Hrvatske odigrali su po četiri meča u grupama da bi potom prvo- i drugoplasirani u grupama igrali za finale.

Pobjednici turnira u dubl kategoriji su Anis Ćosović i Nedeljko Ilić, koji su u finalu bili bolji od Dade Todorovića i Vladimira Matijevića. Oni su se po prvi put prijavili na turnir i osvojili ga.

Pobjednici turnira; Foto: Vladimir Matijević

Najstariji učesnici su Miodrag Mićo Mančić, Đokica Dragičević i Borko Reljić koji u zbiru imaju 221 godinu. Nakon proglašenja pobjednika uslijedilo je tradicionalno druženje članova Udruženja teniskih veterana Brčko distrikta.

Tri najstarija igrača turnira; Foto: Vladimir Matijević

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*