RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Brčko: I odbojkaši na pijesku idu u Split

Zaljubljenik u sport i odbojku, profesor istorije u Prvoj osnovnoj školi Slobodan Jovičić kroz sportsku sekciju okupio je lijepo društvo.  Prvo je sa ekipom u odbojci na pijesku bio pobjednik na gradskom takmičenju, zatim na kvalifikacionom turniru u Srebreniku da bi na finalnom turniru za Sportske igre mladih u Sarajevu bukvalno pomeli svu konkurenciju i plasirali se za finale svih finala koje će se održati u avgustu mjesecu u Splitu.

Dvojac, Miloš Mitrović koji je proglašen za najboljeg igrača turnira u Sarajevu i Vuk Ristanić junaci su ovoga podviga, a i svoje škole.

-To su dobri dječaci, pravi sportski biseri, kaže Jovičić. U cijeli proces kvalifikacija ušli smo zrelo, kako i priliči ekipi koja dolazi iz grada odbojke. Od prvog do zadnjeg seta smo dominirali i znali šta hoćemo. U vrijeme kada je cijeli sport u Brčkom iz nekih razloga bačen na koljena, znali smo, da bi ovakav uspjeh mogao da povrati vjeru da u gradu ima još snmage za velike rezultate, každe Jovičić i zaključuje da će brčanska ekspedicija u Splitu koju čine zajedno sa fudbalerima „Pirometala“ učiniti sve da se kući vrate sa odličjima na prsima.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.