RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Budimpešta domaćin finala Lige šampiona 2026. godine

Фото: БХРТ

Finalna utakmica fudbalske Lige šampiona 2026. godine biće odigrana na Puškaš areni u Budimpešti, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (UEFA) poslije sastanka Izvršnog komiteta u Dablinu.

Na Puškaš areni kapaciteta 67.215 sjedišta, igra reprezentacija Mađarske, a na tom stadionu odigrane su četiri utakmice Evropskog prvenstva 2020.i prošlogodišnje finale Lige Evropa između Sevilje i Rome.

Odluka o domaćinu finala Lige šampiona 2027. godine odložena je do septembra, pošto UEFA traži informacije od Fudbalskog saveza Italije o planovima za milanski stadion San Siro, prenosi BBC.

UEFA je saopštila da će finale Lige šampiona za fudbalerke 2026. godine biti održano na Ulevol stadionu u Oslu.

Finale Lige Evropa 2026. i finale Lige konferencija 2027. godine igrat će se na Bešiktaš parku u Istanbulu.

Njemačka će biti domaćin dvije finalne utakmice, na stadionu Frankfurt igrat će se finale Lige Evropa 2027. godine, a na Lajpcig areni finale Lige konferencija 2026. godine.

Ovogodišnje finale Lige šampiona između Real Madrida i Borusije Dortmund igra se 1. juna na londonskom Vembliju.

UEFA će započeti proces kandidature za domaćina finala Lige šampiona 2027. godine za fudbalerke, pošto kandidatura Štutgarta neće biti razmotrena jer je Njemačka već dobila dva finala 2026. i 2027. godine.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.