RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Domić primio mladog šahovskog prvaka Slobodana Pištalovića

Gradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić primio je danas u Gradskoj vijećnici osmogodišnjeg dječaka Slobodana Pištalovića, prvaka BiH u šahu u kategoriji do 8 godina i predsjednika Šahovskog kluba “Velemajstor” iz Brčkog, njegovog trenera Sandra Marka Mikanovića.

U razgovoru s dr. Domićem Slobodan je istakao da pohađa treći razred osnovne škole, da je šah počeo igrati od svoje četvrte godine, a šahovske osnove naučio je od brata i sestre koji su dosta stariji od njega.
Osvojivši prvo mjesto na turniru Osnovnih škola Brčko distrikta BiH 2014. godine primijećen je njegov talenat te je pozvan u školu šaha “Velemajstor” koja ga je trenirala i pripremala za predstojeća takmičenja. Od 16-19.05.2015. godine takođe je osvojio kadetsko i omladinsko prvenstvo BiH u Neumu i time stekao titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Tokom današnjeg susreta predstavio je gradonačelniku dosadašnja postignuća i brojna osvojena priznanja kao što je prvo mjesto na kadetskom i omladinskom prvenstvu Republike Srpske u kategoriji do 8 godina te prvo mjesto na sportskim igrama mladih u Bijeljini.

U opuštenom razgovoru o njegovom odrastanju i nadanjima gradonačelnik Domić čestitao je Slobodanu na dosadašnjim rezultatima i poželio sve najljepše tokom budućih takmičenja te je iskazana namjera da mu se u skladu mogućnostima pomogne u vezi skorijeg odlaska na evropsko prvenstvo u Poreč.

Prema riječima trenera Sandra Marka Mikanović današnji susret s gradonačelnikom predstavlja nadu i podstrek za nastavak daljnjeg rada sa mladim nadama Brčko distrikta.

Izvor:Vlada Brčko distrikta BiH

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.