RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Euro 2024 – Njemačka i Švicarska pred vratima drugog kruga, Hrvatskoj imperativ pobjeda protiv Albanije

Foto: FENA
Susretima drugog kola u grupama A i B danas se nastavlja Evropsko prvenstvo u nogometu u Njemačkoj.

U okviru A-grupe domaćin Njemačka, koja je u prvom kolu deklasirala Škotsku, dočekuje selekciju Mađarske i pobjedom bi osigurala plasman u narednu rundu. U istoj situaciji je i Švicarska koja se sastaje sa Škotskom.

U prvom meču dana od 15 sati igraju Hrvatska i Albanija meč drugog kola u grupi B. Obje selekcije su zabilježile poraze na startu prvenstva te im je ovo vjerovatno posljednja šansa da izbore plasman u narednu fazu takmičenja.

Kada je u pitanju prvo kolo strijelci su bili izuzetno raspoloženi s obzirom na to da je u 16 utakmica postignuto 34 gola. Zanimljivo je da su se u strijelce upisala 34 igrača, među kojima su trojica pogodila svoju mrežu.

Najefikasniji su bili Nijemci koji su Škotima postigli pet pogodaka, dok su po tri gola postigli Španci, Švicarci, Turci i Rumuni. Iznenađenje kola priredila je Slovačka koja je savladala jednog od favorita za najviši plasman, selekciju Belgije.

Minimalne pobjede ostvarile su selekcije Francuske i Engleske, dok je jedini remi zabilježen u susretu Slovenije i Danske.

Izvor: FENA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.