RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Euro 2024 – Odluka u grupama E i F za konačan spisak učesnika osmine finala

Foto: EPA

Susretima posljendjeg kola u grupama E i F danas će biti okončana grupna faza Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

U okviru E-grupe sastaju se Slovačka – Rumunija i Ukrajina i Belgija, dok u F-grupi igraju Turska – Češka i Gruzija – Portugal.

Kada je u pitanju E-grupa situacija je potpuno otvorena s obzirom na to da sve ekipe imaju po tri boda nakon dva kola. Rumuniji, Slovačkoj i Belgiji odgovarali bi neriješeni rezultati za plasman u osminu finala, a Ukrajina kao posljednjeplasirana zbog lošije gol-razlike u tom bi slučaju završila nastup iako bi i ona imala četiri boda. Stoga će Ukrajinci, ukoliko ne žele čekati ishod meča između Rumunije i Slovačke, morati ići na pobjedu protiv favorita Belgije koja bi im donijela najmanjee drugo mjesto i plasman u nokaut fazu.

U F-grupi Portugal je osigurao prvo mjesto sa dvije pobjede, dok je drugoplasiranoh Turskoj dovoljan remi protiv Češke. Gruziji i Češkoj igraju samo pobjede za dalji plasman, s obzirom na to da nakon dva kola imaju po jedan bod.

Porazima ili remijima Češke i Gruzije nadaju se i Mađari koji kao trećeplasriani u grupi A čekaju ishod večerašnjih mečeva s obzirom na to da imaju tri osvojena boda uz negativnu gol-razliku. Plasman u osminu finala kao najbolji trećeplasirani već su osigurali Slovenci i Nizozemci te vjerovatno ekipa iz E-grupe.

Susreti u grupi E igraju se od 18, a u grupi F od 21 sat.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.