RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Euro 2024 – Srbiji neophodna pobjeda protiv Danske, Slovenija se nada remiju s Engleskom

Foto: STA

Dvanaestog dana Evropskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj na rasporedu su susreti trećeg kola u grupama C i D.

Već je poznat rasplet u grupama A i B, iz kojih je mjesto u nokaut fazi osigurali domaćin Njemačka i Švicarska, te Španija i branitelj naslova Italija.

Trećeplasirane ekipe iz ovih grupa, Mađarska i Hrvatska čekaju rasplet u ostalim grupama kako bi saznali svoju sudbinu kada je u pitanju dalji nastup na prvenstvu. Mađarska je grupnu fazu okončala s tri boda i ima realne šanse da izbori osminu finala, što se ne može reći za Hrvatsku koja je osvojila samo dva boda kojoj je potrebno da se “poklope” rezultati u grupama C i F. Naime, Hrvatskoj je za dalji prolaz potrebna pobjeda Engleske nad Slovenijom od tri ili više golova razlike, kao i poraz Srbije od Danske. Ukoliko se to i dogodi, Hrvati bi morali čekati i rasplet u F grupi i poraze Češke i Gruzije i mečevima sa Turskom i Portugalom.

Engleska je sa četiri boda već osigurala mjesto u nokaut fazi, ali ne i prvo mjesto. Sloveniji i Danskoj vjerovatno bi odgovarali i neriješeni rezultati u večerašnjim mečevima, dok je Srbiji neophodna pobjeda nad Danskom.

U D-grupi sastaju se Nizozemska i Austrija, te Francuska i Poljska. Francuska i Nizozemska imaju po četiri boda i praktično su osigurali dalji plasman, Austrija je treća sa tri boda, dok je Poljska posljednja bez bodova i bez šansi da izbori nokaut fazu.

Susreti u grupi D igraju se od 18, a u grupi C od 21 sat.

Izvor: Fena

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.