RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Фудбалски савез Брчко дистрикта коначно добио нове просторије

Захваљујући напорима фудбалских радника однедавно су у центру Брчког усељене нове и веома условне просторије Фудбалског савеза Брчко дистрикта у који су укључени клубови који се такмиче у лигама Републике Српске.

По ријечима Јовице Савића, предсједника Савеза који је на недавним изборима добио нови четворогодишњи мандат, у реновирање и опремање просторија уложено је 25.000 марака, чиме су створени предуслови за бољи рад ове спортске асоцијације.

„У наш савез укључено је 35 клубова са око 3.500 регистрованих грача у свим категоријама и по томе смо други општински савез у Републици Српској. Најуспјешнији колектив у савезу је женски фудбалски клуб Локомотива који се такмичи у Премијер лиги БиХ. Истовремено чак три клуба, Јединство, Локомотива и Илићка 01 наступају у Другој лиги РС-група Исток. То нас свакако не задовољава јер су наше амбиције да и у мушком фудбалу имамо премијерлигаша“ рекао нам је Савић.

Jovica u kancelariji

Подпредсједник Савеза Слободан Тешић, челни човјек Јединства из његових најбољих послијератних дана, подсјећа да овакве просторије нема ни један Савез у Републици Српској, што по његовим ријечима, „обавезује фудбалске раднике да учине додатни напор и Брчком коначно обезбједе стабилног премијерлигаша“.

„Брчко одавно заслужује премијерлигаша и то се не може остварити без озбиљне помоћи свих структура у граду. Ускоро ћемо затражити разговор са представницима власти, изнијети наше планове у вези са финансијском подршком укупном спорту у граду. Наравно да ћемо потенцирати пројекат пласмана Јединства у премијерлигу“ рекао је Тешић.

Он је изнио и добијена обећања о укључивању фудбалских радника из Брчког у органе фудбалског савеза Републике Српске и БиХ, будући да Брчаци немају третман у овим асоцијацјама какав по бројности базе заслужују.

dva sportska radnika

Предсједник Савић и подпредсједник Тешић такође су изразили наду да ће власт у Брчком из буџетских средстава помоћи на уређењу фудбалске инфраструктуре, како би клубови из Брчког такмичарски били знатно успјешнији. Обојица се слажу да много неразвијеније средине у БиХ имају представнике у Премијер лиги БиХ. За овакво стање, по њиховом мишљењу ,осим фудбалских радника, заначајан дио кривице сносе и у ресорном пододјељењу брчанске Владе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.