RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Ига Швјонтек испала у полуфиналу Олимпијских игара

Фото БХРТ

Прва тенисерка свијета Пољакиња Ига Швјонтек испала је у полуфиналу Олимпијских игара. Од ње је у два сета била боља Кинескиња Кинвен Женг по сетовима 6:2, 7:5.

Када узмемо у обзир да се ради о париској шљаци, терену који носи име ”Филип Шатрије” и то да је Швјонтек овдје четири пута славила, додуше на Ролан Гаросу, онда је ово велико изненађење.

Али, када се погледа стање на терену то и није толико чудо. Од самог старта Пољакиња није личила на ону препознатљиву себе када је у питању земљана подлога. Као да је била одсутна. Доста је машила, није била у ударцима и чини се да је овај пораз био неминован.

Направила је чак 36 неизнуђених грешака што је далеко од оне Иге коју сви познајемо.

Међутим, наравно ово није крај надања да може Пољској да донесе медаљу, додоуше не ону најсјајнију.

У другом полуфиналном окршају састају се Дона Векић и Ана-Катарина Шмиедлова.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.