RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Mađarska iz Zenice odlazi sa sva tri boda, Zmajevima ostaje gorak okus

Foto:BHRT/Benjamin Sprečo

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Mađarske, odigrana u okviru Lige nacija, donijela je Zmajevima gorak poraz na domaćem terenu u utakmici koja bi mogla biti presudna za njihov opstanak među elitom europskog nogometa. Iako su navijači očekivali borbu do zadnjeg trenutka, momčad Sergeja Barbareza nije uspjela ostvariti pozitivan rezultat, unatoč povremenim trenucima nade.

Mađarska je povela u 38. minuti kada je Dominik Žobolaj, nakon preciznog dodavanja Nađija, postigao pogodak iz okreta i šokirao domaće navijače. Taj gol nagovijestio je tešku noć za reprezentaciju BiH. Do kraja prvog poluvremena Zmajevi su pokušavali uspostaviti igru, ali bez stvaranja ozbiljnih prilika za izjednačenje.

Početak drugog poluvremena donio je novi udarac za Bosnu i Hercegovinu. U 50. minuti isti igrač je s bijele točke udvostručio prednost Mađarske, nakon što je mladi debitant Nail Omerović skrivio jedanaesterac. Iako su Zmajevi nakon toga krenuli u ofenzivu, igrajući agresivnije i hrabro, ključni pogodak koji bi ih vratio u utakmicu nikako nije dolazio. Najbolju priliku imao je Edin Džeko u 54. minuti, ali njegov udarac glavom sjajno je obranio mađarski vratar.

Navijači, vidno razočarani pasivnom igrom i nedostatkom kreativnosti, počeli su napuštati stadion nekoliko minuta prije kraja utakmice. S tribina su se mogli čuti povici nezadovoljstva usmjereni prema nogometnom savezu, dok su igrači bezuspješno pokušavali postići barem počasni pogodak. Ofenzivne izmjene Sergeja Barbareza donijele su malo svježine, ali ni ulasci Šarića, Huseinbašića i Tabakovića nisu uspjeli promijeniti ishod susreta.

Ovaj poraz znatno otežava situaciju za Bosnu i Hercegovinu u Ligi nacija, ostavljajući Zmajeve u teškoj borbi za opstanak. Iako su imali podršku domaćih navijača i nekoliko dobrih prilika, momčad nije uspjela pokazati dovoljno hrabrosti i kreativnosti u ključnim trenucima. Mađarska je, s druge strane, iskoristila svoje prilike i zasluženo odnijela sva tri boda iz Zenice.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Ostavite komentar

*