RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoSport

Maksimalnom pobjedom od 3:0 rumunske odbojkašice raspršile nade Brčanki

Odbojkašice Bimal Jedinstva večeras su pred oko 600 ljubitelja odbojke u Sali gimnazije „Vaso Pelagić“ poražene od ekipe „CSM Bukurešti“ maksimalnim rezultatom od 0:3 (po setovima – 14:25; 22:25 i 15:25).

Već od prvog tehničkog tajauta u prvom setu odbojkašice iz Bukurešta predvođene sjajnom Denisom Roksanom Bakčiš te Tamarom Sušić uvećavale su prednost koja je na kraju iznosila čak 11 poena.

Drugi set je bio mnogo neizvjesniji , Iako su „brčanske princeze“ u jednom trenutku imale prednost od 8 poena 12:4, u finišu ovog dijela igre neobjašnjivo su prokockale prednost od 19:14, pa su gošće iz Rumunije uspjele da na kraju slave 22:25.

I treći set brčanske odbojkašice su počele odlično, čak povele 6:1. Strpljivom igrom rumunska ekipa je lagano topila prednost domaćina i od izjednačenja 10:10 prešla u vođstvo koje nije ispuštala do kraja seta riješivši ga sa ubjedljivih 10 poena 15:25.

Pored efikasnog korektora Verice Simić i na momente sjajnog primača Dijane Vasić ostale odbojkašice Bimal Jedinstva osim želje nisu pokazale ništa više.

Večerašnjim trijumfom gošće iz Bukurešta potvrdile su prošlonedeljnu pobjedu od 3: 1 koju su ostvarile na domaćem terenu i tako raspršile snove naših djevojaka o nastavku takmičenja u Čelendž kupu CEV-a.

Sala gimnazije „Vaso Pelagić“.Gledalaca:600. Sudije: Rudina OMARI (Albanija) i Andreas DANIIL (Kipar).

Bimal Jedinstvo: Paradžik, Mitrović, Vasić, Erić, Husić, Okuka, Dragutinović, Ristić (L), Češić, Sinanović (L), Simić i Kostić.

C.S.M. Bucuresti: Ivanciu, Bakčiš, Tataru, Majstorović, Roska, Pincerato, Karbuneanu, Faleš, Karakaševa, Pihlajamaki, Rucini (L), Sušić.

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.