RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Merdanović, Bekić i Bližnjaković na Evropskom prvenstvu u Turskoj

Adna Merdanović i Anđela Bekić, dvije mlade košarkašice KK Lavovi Brčko učestvovaće na Evropskom prvenstvu za košarkašice do 16 godina u Turskoj, kao dio kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

 U periodu od 15-24. avgusta ove godine u turskom gradu Konya biće održano Evropsko prvenstvo B divizije za košarkašice do 16 godina. U konkurenciji 20 evropskih selekcija, pravo nastupa ostvarila je i kadetska U16 reprezentacija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu će nastupiti i dvije mlade brčanske košarašice, Adna Merdanović i Anđela Bekić, iza kojih je sjajna klupska sezona.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu B zajedno sa selekcijama Velike Britanije, Litvanije, Estonije te selekcija Islanda sa kojom i igra prvi meč na šampionatu, u utorak 15. avgusta sa početkom od 15:30 časova.

 Pored Adne i Anđele, KK Lavovi Brčko ima još jednog predstavnika na Evropskom prvenstvu u Turskoj. Upravni odbora Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine nakon fantastične klupske sezone, povjerenje za mjesto selektora U16 kadetske repreznetacije Bosne i Hercegovine ukazao je treneru brčanske ekipe Aleksandru Bližnjakoviću.

Adna Merdanović i Anđela Bekić su članice kadetske, juniorske i seniorske selekcije KK Lavovi Brčko, a u nedavno završenoj takmičarskoj sezoni 2023-2024. osvojile su titulu juniorskog šampiona Bosne i Hercegovine, te vicešampionsku titulu u Prvenstvu Bosne i Hercegovine sa seniorskom selekcijom brčanskog kluba.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.