RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Надал не игра на Вимблдону како би се што боље припремио за Олимпијске игре

Фото: БХРТ

Шпански тенисер Рафаел Надал саопштио је да неће играти на Вимблдону, како би се што боље припремио за Олимпијске игре у Паризу.

Надал ће се за олимпијски турнир припремати на такмичењу у Бастаду, на којем није играо 19 година. Он ће четврти пут играти на том турниру, који почиње 15. јула, а први пут од 2005. године. Надал је тада освојио титулу побједом против Чеха Томаша Бердиха у финалу.

Освајач 22 гренд слем титуле, који је недавно напунио 38 година, рекао је да жели да остане на шљаци, прије него да се припрема за лондонски гренд слем који се игра на трави, пошто ће се на шљаци играти олимпијски турнир у Паризу.

“Вјерујемо да је за моје тело најбоље да не мијењам подлогу”, навео је Надал.

Он је у посљедњих годину и по дана имао проблема са повредама кука и стомака, а прошле године подвргнут је операцији, због чега скоро да није играо.

Ове године играо је на Ролан Гаросу, али је у првом колу изгубио од каснијег финалисте Александра Зверева из њемачке.

Олимпијско такмичење одржаће се на Ролан Гаросу од 27. јула, на мјесту гдје је Надал освојио рекордних 14 титула.

Трећи гренд слем турнир у сезони игра се од 1. до 14. јула.

“Недостајаће ми да играм ове године на Вимблдону. Тужан сам што ове године нећу доживјети сјајну атмосферу тог невјероватног догађаја који ће увек бити у мом срцу, али и што нећу бити са свим британским навијачима који су ми увијек давали велику подршку. Сви ћете ми недостајати”, навео је Надал.

Он је освојио двије титуле на Вимблдону, 2008. и 2010. године, а у финалу је играо још три пута.

Извор: БХРТ

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.