RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nemanja Bilbija i Marija Ana Milinković najbolji nogometaš i nogometašica Premijer lige BiH

Član NK Zrinjski Nemanja Bilbija i članica SFK 2000 Sarajevo Marija Ana Milinković izabrani su za najboljeg nogometaša i nogometašicu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sezoni 2022/23. sinoć u Sarajevu na manifestaciji “Kristalnih 11”, koju je po šesti put organizirao Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH.

U glasanju za izbor najboljih pojedinaca u obje konkurencije učestvoalo je više od 330 igrača i članova stručnih štabova premijerligaških timova, te više od 110 igračica.

Na ceremoniji svečanog proglašavanja najboljih, večeras u sarajevskoj Vijećnici, za najboljeg mladog nogometaša i nogometašicu U21 izabrani su Dal Varešanović (FK Sarajevo) i Una Rankić (Radnik, Bumerang).

Najbolji trenari i trenerica su Krunoslav Rendulić i Samira Hurem, koji su u ovoj sezoni sa svojim klubovima  NK Zrinjski i SFK 2000 Sarajevo osvojili duplu krunu.

Za najboljeg nogmetanog sudiju po šesti put je izabran Irfan Peljto, internacionalni sudija iz Sarajeva.

U tim “Kristalnih 11” nogometaša izabrani su:
golman: Osman Hadžikić (Velež)
desni bek: Josip Ćorluka (Zrinjski)
lijevi bek: Elvir Duraković (Igman, Konjic)
odbrana: Slobodan Jakovljević (Zrinjski)
odbrana: Hrvoje Barišić (Zrinjski)
vezni red: Nikola Ninković (Borac)
vezni red: Dal Varešanović (Sarajevo)
napad: Mirsad Ramić (Igman)
napad: Nermin Haskić (Velež)
napad: Nemanja Bilbija (Zrinjski)

U konkurenciji nogometašica među “Kristalnih 11” izabrane se:
golman: Indira Faković (Emina)
odbrana: Dejana marković (Radnik, Bumerang)
odbrana: Maja Hrelja (Emina)
odbrana: Glorija Slišković (SFK 2000 Sarajevo)
odbrana: Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo)
vezni red: Elma Husić (Emina)
vezni red: Marija Aana Milinković (SFK 2000 Sarajevo)
vezni red: Zerina Piskić (Emina)
napad: Minela Gačanica (SFK 2000 Sarajevo)
napad: Maja Jelčić (SFK 2000 Sarajevo)
napad: Lana Radulović (Radnik Bumerang)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.