RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Nova pobjeda košarkašica KK “Lavovi” u prvenstvu BiH

flashsgl

Košarkašice KK Lavovi Brčko u vikendu za nama, tačnije u subotu, 2. decembra u dvorani Tehničke škole u Brčkom odigrale su utakmicu sedmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine u kojoj su savladale ekipu OKK Igman iz Istočnog Sarajeva.

Nakon odličnog izdanja u šestom kolu i ubjedljive pobjede protiv ekipe Mladog Krajišnika, košarkašice KK Lavovi Brčko odigrale su još jedan odličan meč, ostvarivši novu ubjedljivu pobjedu, šestu ovosezonsku u domaćem šampionatu.

LAVOVI BRČKO 104

IGMAN 45

   26:07, 33:12, 28:08, 17:18

Pobjeda protiv Igmana omogućila je brčanskim košarkašicama da nakon sedam odigranih kola dođu do druge pozicije na prvenstvenoj tabeli, a priliku za novu pobjedu i opstanak u samom vrhu tabele imaće već narednog vikenda, tačnije u nedelju, 10. decembra kada u dvorani Tehničke škole u Brčkom gostuje ekipa Zrinjskog iz Mostara. Početak utakmice zakazan je za 18:00 časova.

Najistaknutije u ekipi trenera Bližnjakovića protiv Igmana bile su: Sara Đokić sa 22 postignuta poena, 8 skokova i 3 asistencije. Dvocifrene su bile i Estefani Fajardo sa 19, Jelena Lazarević 14,  Yarelli Padilla 11 i Iva Karišik sa 10 postignutih poena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.