RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojka na OI: Francuska uzela zlato

Foto: BHRT

Odbojkaška reprezentacija Francuske je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, u finalu koje je igrala protiv selekcije Poljske.

Konačan rezultat u setovima glasio je 3:0 za Francuze, a rezultati unutar setova su bili 25:19, 25:20 i 25:23.

Francuzi su tako još jedanput slavili bez izgubljenog seta, a jedina selekcija koja je pomučila domaćin jeste bila selekcija Njemačke u četvrtfinalu. Tada su Nijemci uzeli dva seta.

Današnji susret ipak je u konačnici bio u “jednosmjernoj ulici”, te su Francuzi pokazali mnogo bolju igru i veću želju da se okite zlatnom medaljom.

Najefikasniji odbojkaš u finalu bio je nestvarni Jean Patry koji je izborio čak 17 poena, dok je Clevenot imao 11 i Chinenyeze osam osvojenih poena.

Na drugoj strani za Poljsku jedini sa dvocifrenim poenterskim učinkom bio je Bartosz Kurek sa deset osvojenih poena.

Francuska je do zlatne medalje došla u sastavu: Chinenyeze, Grebennikov, Patry, Toniutti, Tillie, Ngapeth, Brizard, Le Goff, Clevenot, Louati, Faure i Jouffroy.

Za Poljsku na ovim Olimpijskim igrama igrali su Kacmazarek, Kurek, Leon Venero, Sliwka, Lomacz, Kochanowski, Semeniuk, Zatorski, Janusz, Fornal, Boladz i Huber.

Podsjećamo, u duelu za treće mjesto Sjedinjene Američke Države su savladale selekciju Italije sa 3:0 i tako došli do bronzane medalje.

Izvor: Sportsport.ba, BHRT 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.