RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Sport

Odbojkaši BiH protiv Njemačke za finale Paraolimpijskih igara u Parizu

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci na Paraolimpijskim igrama u Parizu igra polufinale protiv selekcije Njemačke.

Naša reprezentacija je u grupi A zauzela prvo mjesto s tri pobjede. Reprezentatici BiH u sjedećoj odbojci savladali su Egipat 3:1, zatim Kazahstan 3:0, a onda i Francusku 3:0.

Današnji rival Njemačka je bila drugoplasirana ekipa u grupi B. Njemačka je savladala Brazil 3:0, Ukrajinu 3:1, ali i izgubila 3:0 od selekcije Irana.

Reprezentaciji Bosne i Hercegovine pripada uloga favorita u današnjem meču, a pobjedom bi imali zagarantovanu medalju.

Bosna i Hercegovina je na prethodnim nastupima na Paraolimpijskim igrama osvojila dvije zlatne medalje (Atina 2004, London 2012), tri srebrene (Sydney 2000, Peking 2008, Rio De Janeiro 2016), te jednu bronzu (Tokio 2020).

Od 14:00 časova u drugom polufinalnom susretu sastaju se Iran i Egipat.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.